CURS DE FORMARE GRATUIT ÎN TRAFIC DE UMANĂ PENTRU ONG-URI ȘI VOLUNTARI

 • 16th mai Terminat
 • 17th mai Terminat
 • 18th mai DISPONIBIL engleza cu traducere romana
 • 19th mai DISPONIBIL Engleza cu traducere romana/rusa
 • 23rd mai CAPACITATE MAXIMĂ
 • 24rd mai CAPACITATE MAXIMĂ
 • 25rd mai CAPACITATE MAXIMĂ
 • 26rd mai CAPACITATE MAXIMĂ
 • 27rd mai CAPACITATE MAXIMĂ

„O introducere în traficul de persoane”

Camera de Comerț britanică sprijină o nouă inițiativă de formare în domeniul traficului de persoane care va avea loc în centrul Chișinăului, la Centrul Artico între cele 16th și 27th din mai 2022.

Training-ul va fi susținut în limba engleză cu traducere simultană în română și rusă (vă rugăm să consultați pagina de înregistrare pentru mai multe detalii).

Formarea este susținută financiar de organizația caritabilă din Marea Britanie „MadAjutorul" și va fi furnizat de o echipă de experți în trafic de persoane și migrație de la Counter Trafficking Network.

Acest curs de formare acreditat CPD este conceput pentru oricine dorește să afle mai multe despre combaterea traficului de persoane și sprijinirea victimelor.

Vor fi oferite băuturi răcoritoare gratuite și un prânz ușor.

Acest curs de nivel de intrare este conceput pentru a dota participanții cu o înțelegere de bază a crimei și a modului de a identifica și a ajuta potențialele victime.

Cursul va acoperi o serie de domenii cheie, inclusiv:

 • Ce este traficul de persoane și contrabanda
 • Identificarea victimelor - semne de căutat și indicatori de trafic
 • Metodologiile traficanților de ființe umane, modul în care aceștia funcționează și cum îi depistați
 • Cum să vorbiți cu potențialele victime (tehnici de interviu pentru depistarea traficului de persoane)
 • Asistență și suport pentru semnalizare

Descărcați agenda de instruire

Alăturați-vă nouă și ajutați în lupta împotriva traficului de persoane și protejați potențialele victime.

O imagine care conține text, semn Descriere generată automat

Rețeaua de combatere a traficului este un furnizor de formare aprobat cu Biroul de standarde CPD, iar acest curs este certificat CPD. Participanților li se va acorda un certificat de participare, care poate fi folosit ca dovadă a dezvoltării profesionale continue la locul de muncă.

Avem 300 de spații de antrenament disponibile. 

Bernie Gravett

Antrenor

Bernie este un superintendent de poliție pensionat. În 2011 s-a pensionat după 31 de ani de serviciu de poliție la Londra. Este expert senior al UE în combaterea crimei organizate transnaționale, a exploatării sexuale a copiilor și a traficului de ființe umane. Bernie este, de asemenea, expert în sistemul de informații Europol și expert acreditat Eurojust în echipe comune de anchetă și asistență juridică reciprocă în anchetele penale. El a creat și a condus unele dintre cele mai mari investigații privind traficul de persoane din Europa și a creat prima echipă comună de anchetă a UE privind traficul de persoane.
De la pensionare, Bernie s-a concentrat pe cercetare, revizuire și investigații care combate traficul de persoane, cu accent deosebit pe protecția copiilor și a victimelor vulnerabile. El este directorul a două companii care luptă împotriva traficului de persoane – Consultanța de specialitate în poliție și Rețeaua de combatere a traficului.
A dezvoltat cursuri pentru ofițerii de drept, procurori, judecători, ONG-uri și altele. Organizații internaționale care includ Agenția pentru Crima Organizată Gravă din Regatul Unit, forțele de poliție din Regatul Unit, CEPOL, Europol, Interpol, Eurojust, ERA/EJN, OIM, ICMPD, OSCE, UNODC și TADOC. El a dezvoltat și a furnizat un proiect de formare în 6 țări finanțat de CE în numele ICMPD, care a inclus Albania, Azerbaidjan, Bosnia Herțegovina, Moldova, Pakistan și Turcia. El a proiectat și a oferit cursuri în peste 30 de țări din întreaga lume.
Bernie a contribuit la 4 cărți despre combaterea traficului de ființe umane și este un avocat al drepturilor victimelor și acționează ca martor expert în instanțele și tribunalele din Regatul Unit, împiedicând victimele să fie urmărite și pedepsite. Aceasta include cauza VCL împotriva Regatului Unit la CEDO de la Strasbourg, unde s-a constatat că autoritățile din Regatul Unit nu au investigat în mod corespunzător cazul și au persistat în urmărirea penală și pedepsirea victimei traficanților de persoane.

Colin Carswell MA

Antrenor

Colin Carswell este director al Counter Trafficking Network Ltd și al Specialist Policing Consultancy Ltd. El a fost anterior superintendent de poliție, după ce a petrecut 31 de ani în Poliția Metropolitană din Londra. S-a pensionat în 2020.
Colin a condus și a gestionat investigații penale internaționale pe termen lung privind traficul de persoane și exploatarea copiilor, ambele investigații fiind echipe comune de anchetă ale UE. El a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea poliției internaționale și britanice pentru combaterea traficului de persoane, sprijinirea victimelor și îmbunătățirea abilităților de investigare.
El deține o diplomă de master în arte (cu distincție), în „Trafic de ființe umane, migrație și crimă organizată” și este angajat ca lector, predând cursul de master în arte despre „Traficul de persoane, migrația și crima organizată” la Universitatea St Mary. , Londra.
Experiența lui Colin în traficul de persoane și sclavia modernă se bazează pe mulți ani de muncă semnificativă în acest domeniu. Acestea au inclus cercetarea, investigarea, crearea cazurilor de urmărire penală, informarea victimelor și intervievarea, intervievarea suspecților și organizarea de formare atât la nivel național, cât și internațional. El a prezentat despre traficul de persoane în vederea exploatării în numeroase ocazii, atât la nivel național, cât și internațional, atât în ​​fața guvernului, cât și a organizațiilor neguvernamentale. Acestea au inclus conferințe și forumuri pentru Națiunile Unite, Interpol, Europol, London School of Economics, Cambridge University Crime Symposium și comitetele parlamentare din Regatul Unit.
El este un autor care contribuie la „Manualul privind traficul de persoane” (ISBN 978-1-4057-6559-6. Nexis Lexis 2011) și acționează ca martor expert în numele victimelor în instanțele și tribunalele din Regatul Unit.

DR SILVIA MARIA TĂBUȘCĂ

Antrenor

Dr. Silvia Maria Tăbușcă este Coordonatorul Programului de Securitate Umană la Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridice; Directorul Centrului pentru Drepturile Omului și Migrație și Lector de Drept la Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept. Ea a fost (martie-septembrie 2021), consilier personal al ministrului român al justiției pentru statul de drept și lupta împotriva corupției și criminalității organizate.
Ea lucrează de peste 15 ani în domeniul protecției internaționale a drepturilor omului, cu un accent special pe nediscriminare și, mai recent, pe securitatea umană. Silvia este recunoscută ca un consultant, trainer și antrenor de top, lucrând cu Națiunile Unite (UNHCHR, UNHCR, PNUD, UNODC, OIM, OIM), Programul pentru Sclavie Modernă al Universității Națiunilor Unite – Centrul pentru Cercetare Politică (CPR), Consiliul Europa, instituțiile UE și ambasadele statelor membre în România, cu firme internaționale de avocatură (Latta & Co) și companii care oferă servicii juridice și politice de înaltă calitate (Milieu Law & Policy Consulting, Ramboll Management Consulting). Silvia este cunoscută ca expert independent, fiind implicată în multe proiecte naționale și internaționale. Ea este, de asemenea, expert extern al Comisiei Europene în evaluarea propunerilor de cercetare științifică pentru acțiunile COST, Orizont 2020, AMIF-Integration și EACEA.
Înainte de a se alătura Universității Româno-Americane, Silvia a lucrat ca cercetător la Universitatea din București, Facultatea de Drept, ca consilier personal pentru Ministrul Justiției din România și ca expert în drepturile omului pentru Misiunea Permanentă a României la Națiunile Unite – NYC. Din 2010, ea este mediatoare pentru drepturile civile cu instruire în negociere (PON/Harvard) și în decizii rapide eficiente (POJ/Yale).
Silvia deține un post-doctorat de la Academia Română (de Științe), un doctorat în drept (cu mențiuni) și un master în drept internațional public la Universitatea din București, precum și un LL.M. în Drepturile Omului Intercultural (cum laude) de la Universitatea St. Thomas, Miami, Florida.
Silvia a primit bursa profesională WSOS pentru democrație și drepturile omului din toamna anului 2017 de la Departamentul de Stat al SUA și a fost nominalizată la premiul internațional – 2015 „Hero Acting to End Modern Slavery”.