Fondarea Camerei de Comerț Bilaterale Britanice pentru Moldova în Regatul Unit

La 4 februarie 2022, Camera de Comerț Britanică Moldova a fost înființată la Companies House UK, înființarea Britcham Moldova a fost avizată de Ambasada Marii Britanii la Chișinău la 1 noiembrie 2021 și Ambasada Moldovei la Londra la 14 ianuarie 2022.

Pentru înființarea Britcham Moldova, Camerele de Comerț Britanice au cerut în mod oficial o scrisoare de sprijin pentru înființarea unei Camere Bilaterale între Regatul Unit și Republica Moldova. Acest lucru a fost furnizat la 31 ianuarie, permițând formarea entității juridice din Regatul Unit, iar Britcham Moldova își finalizează acum cererea de a face parte din Rețeaua Globală a Camerei de Comerț Britanice din peste 70 de țări și peste 50 de Camere de Comerț regionale din Regatul Unit.

Membrii consiliului de administrație și Patron pentru Britcham Moldova sunt:

● Președintele de onoare al Consiliului, Steven Fisher, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova

● Patron de onoare, Angela Ponomariov, Ambasadorul Republicii Moldova la Curtea St. James, Londra, Regatul Unit

● Jeremy KEMP, CEO

● Nick GROVE, Co-CEO

● Lee Gibson GRANT, Fondator Britcham Moldova

● Chris WREN, Membru al Consiliului de Administrație și Consilier al Camerei

● Richard WEBB, Membru al Consiliului de Administrație și Comerț Internațional

În timp ce Moldova este o națiune mică în Europa, importurile în Marea Britanie au crescut dramatic în ultimii ani, așa cum se subliniază în cel mai recent raport comercial al guvernului Regatului Unit.

Data lansării: 10 februarie 2022;

Comerțul total cu bunuri și servicii (exporturi plus importuri) între Regatul Unit și Moldova a fost de 1,1 miliarde de lire sterline în cele patru trimestre până la sfârșitul trimestrului III 2021, o creștere de 51,7% sau 371 de milioane de lire sterline din cele patru trimestre până la sfârșitul trimestrului 3 2020. Din aceste 1,1 miliarde de lire sterline:

Exporturile totale ale Regatului Unit către Moldova s-au ridicat la 39 de milioane de lire sterline în cele patru trimestre până la sfârșitul trimestrului III 2021 (o modificare de mai puțin de 1 milion de lire sterline față de cele patru trimestre de la sfârșitul trimestrului 3 2020);

Importurile totale din Marea Britanie din Moldova s-au ridicat la 1,1 miliarde lire sterline în cele patru trimestre până la sfârșitul trimestrului III 2021 (o creștere de 54,6% sau 371 milioane lire sterline în comparație cu cele patru trimestre până la sfârșitul trimestrului 3 2020).

Înființarea Camerei Britanice de Comerț Moldova oferă o oportunitate fantastică de a conecta întreprinderile din Marea Britanie și Republica Moldova în comerțul bilateral, deschizând noi uși și oportunități pentru ambele țări.

Camera va oferi servicii Business to Business, inclusiv servicii de potrivire, asistență în ceea ce privește cunoașterea produsului și a mărcii și accesul la piață și în prezent desfășoară un sondaj pentru întreprinderile din Republica Moldova care fie comercializează în prezent cu Regatul Unit, fie caută să facă comerț cu Regatul Unit. Pentru a participa la Sondaj, faceți clic aici. Sondajul este în limbile engleză, română și rusă, cu scopul de a înțelege mai bine ce și cum poate ajuta cu adevărat întreprinderile în explorarea noilor piețe disponibile pentru Camera de Comerț Britanică din Moldova.

În prezent, există peste 160 de organizații caritabile din Marea Britanie care lucrează în Moldova sau cu organizații caritabile din Moldova. CBCM va oferi abonament gratuit și instrumente pentru a sprijini donații cu mai mult impact și conștientizarea membrilor noștri de caritate.

Educația și capacitatea studenților de a ajunge la noi cursuri, angajatori și oportunități sunt cheia pentru construirea de relații comerciale pe termen lung, iar Britcham Moldova va colabora cu o serie de furnizori online și offline pentru studenții noștri Membri, accesibili 24×7 prin portalul nostru online pentru membri.

Atât membrii de caritate, cât și membrii studenți pot solicita abonamentul nostru de onoare gratuit.